Maandag 27 mei om 18.30 uur organiseren we een bijeenkomst in Bergen met het thema ‘omgaan met ADHD, Autisme en TOS’. De bijeenkomst is gericht op ouders, sporttrainers en andere begeleiders.
De bijeenkomst wordt geleid door Amélie Janssen. Amélie is pedagoog in opleiding, en ze zal wetenschappelijk onderbouwde inzichten delen en praktische handvatten bieden voor het omgaan met verschillende uitdagingen. De deelnemers krijgen zo een dieper inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen ADHD, Autisme en TOS. Er wordt onder andere ingegaan op hoe je dit herkent en hoe je effectief om kan gaan met samenhangende gedragingen van het kind in de sportles of thuis.
Iets voor jou? Deze bijeenkomst is gericht op ouders, sporttrainers en anderen die vanuit het (vrijwilligers)werk of privé te maken hebben met kinderen met kenmerken van ADHD, Autisme en TOS.
Details
Dag en tijd: Maandag 27 mei, 18.30-20.30 uur Kosten: Gratis Locatie: Kantine vv Bergen, Groeneweg
In de zomer- en herfstvakantie organiseren we VakantieFUN voor kinderen/jongeren met een indicatie van 6 t/m 17 jaar uit Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
VakantieFUN is een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen/jongeren van 6 t/m 17 jaar die een indicatie hebben, problemen hebben met het verwerken van taal of prikkels, moeite hebben met het reguleren van emoties of gedrag, of geen aansluiting vinden bij regulier aanbod.
Beleef samen met andere kinderen fantastische dagen tijdens het sportieve en creatieve dagprogramma VakantieFUN! VakantieFUN is voor zowel ouders als kinderen/jongeren een fijne overbrugging in de (school)vakanties.
Doelgroep Voor iedereen die problemen ervaart met verwerken van prikkels, taal en het reguleren van emoties en gedrag (denk o.a. aan een indicatie als ASS (autisme, PDD-NOS, Asperger), AD(H)D of TOS, Gilles de la Tourette of vergelijkbaar), in de leeftijd van 6 t/m 17 jaar, uit Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
Programma De kinderen/jongeren worden in groepen ingedeeld. We werken met kleine groepen, een centrale projectleider en professionele begeleiders. Gezien de problematiek van de kinderen/jongeren is structuur, duidelijkheid en bekendheid van groot belang. Daarom kiezen we ervaren begeleiders en vaste gezichten voor een groep. Dit is voor zowel de kinderen/jongeren als de ouders erg prettig. De kinderen worden vanaf 9.30 uur gebracht (10.00 uur starten we met het programma) en vanaf 15.30 uur kunnen zij weer opgehaald worden.
Inschrijving Ouders van kinderen/jongeren die binnen de specifieke doelgroep vallen (let op, de aanwezigheid van een GGZ-indicatie vermelden) en die in één van de bovenstaande gemeenten wonen, kunnen hun kind voor VakantieFUN aanmelden. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan via onderstaand formulier.
EERSTVOLGENDE VAKANTIEFUN
Zomervakantie – Alkmaar (Sportcomplex De Meent, Terborchlaan 301)
Vanaf 26 februari t/m 26 april kan je je weer inschrijven voor het zomerprogramma van 2024 (week 30 t/m 33, 22 juli t/m 16 augustus). Geef bij je inschrijving aan de voorkeur voor de dagen aan. We houden de volgende weekindeling aan:
Maandag: VakantieFUN Mix – 6 t/m 17 jaar – Afwisselend programma met sport, creatieve activiteiten en vrije invulling.
Dinsdag: VakantieFUN Tieners – 10 t/m 17 jaar – Afwisselend programma met meer uitdaging en vernieuwende activiteiten voor de tieners.
Woensdag: VakantieFUN Mix – 6 t/m 17 jaar – Afwisselend programma met sport, creatieve activiteiten en vrije invulling.
Donderdag: VakantieFUN Creatief- 6 t/m 17 jaar – Programma gericht op creatieve activiteiten met thema’s zoals dans, knutselen en theater.
Vrijdag: VakantieFUN Sport – 6 t/m 17 jaar – Programma gericht op sportieve activiteiten.
Wij kunnen met scholen in gesprek gaan over het organiseren van een naschools sportaanbod voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.
Tijdens de lessen gaan we met de groep heel laagdrempelig bewegen. Het aanbod is afwisselend en afgestemd op wat de kinderen kunnen en willen. De sportgroep wordt klein gehouden met voldoende begeleiding. Tijdens het sporten wordt ook gewerkt aan sociale vaardigheden en het opdoen van positieve ervaringen en opbouwen van zelfvertrouwen.
Op basis van de behoefte, mobiliteit van de leeringen en ervaring kunnen we kiezen voor een structureel aanbod of een kennismakingsaanbod in de vorm van een sportcarrousel, waarbij je gedurende tien weken vijf sporten uitprobeert.
Interesse? Neem contact op met Madeleine Stoop om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via m.stoop@sport-z.org of 06-11149728.
IkSTART is een programma waarbij jij aan de hand van een laagdrempelig beweegprogramma aan de slag gaat met je eigen doelstellingen en uitdagingen.
Omdat wij snappen dat het lastig kan zijn deze stap te maken, zorgen we voor individuele begeleiding die past bij jou als persoon. Tijdens het bewegen (denk bijvoorbeeld aan wandelen) gaan we in gesprek: Waar loop jij tegen aan? Wat doe je zelf al? En waar kunnen wij je mee verder helpen? Je wordt gecoacht op deze vragen en krijgt zo meer zicht op je eigen functioneren. Wij reiken je de handvatten aan om je doelen te realiseren.
Het programma
Bij IkSTART werken we niet met een vastomlijnd programma, we passen ons immers aan aan jouw behoefte en zoeken daar passende ondersteuning bij. Vaak beginnen we met wandelen, omdat dit een laagdrempelige beweegactiviteit is waarbij je makkelijk kan praten. Als dit niet bij je past, zoeken we wat anders. Het kennismaken met de coach staat in ieder geval als eerst op het programma, zij luistert goed naar jouw verhaal en stelt samen met jou een programma samen.
Inspirerende verhalen
Lees het verhaal van Sully, die lekkerder in d’r vel kwam te zitten dankzij IkSTART.
Lees het verhaal van Tara, die dankzij de begeleiding van IkSTART het werken naar haar doelen vol kon houden.
Lees het verhaal van Tom, die kampte met psychische problemen maar aan het opklimmen is uit zijn dal.
Lees het verhaal van Stefan, die zijn huis niet meer uit kwam maar inmiddels op zichzelf woont.
Lees het verhaal van Bart, die met kleine stapjes herstelt van long covid
Laat van je horen, zodat we ook met jou een verhaal kunnen opbouwen.
Doe ook mee
Wil jij deelnemen aan dit programma en kom je uit Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum of Heiloo? Bespreek dit dan met je consulent van Zaffier, hij/zij kan jou aanmelden via het formulier onderaan deze pagina. Heb je geen consulent, neem dan zelf even contact met ons op. Met sommige gemeenten hebben wij aanvullende afspraken en wij kunnen je dan ook vertellen wat we voor je kunnen betekenen.
Meer informatie?
Heb je nog vragen die hierboven niet beantwoord worden? Neem dan contact op met Hester Zwart. Aanmelden kan via onderstaand formulier.
Bij Uitgeest Ontmoet organiseren we wekelijks op woensdagochtend van 11.00-12.00 uur beweegactiviteiten op de velden van MHCU Uitgeest.
Kom je uit Uitgeest? Dit programma helpt jou vooruit, je krijgt energie om ‘in beweging’ te komen en werkt samen aan een actievere leefstijl. Wil jij in beweging komen en nieuwe mensen ontmoeten, dan nodigen we je uit om een keer mee te doen!
Het programma
Wekelijks bieden wij de volgende activiteit aan:
Woensdag, 11.00-12.00 uur, sport- en spelactiviteit, MHCU Uitgeest (De Koog, Niesvenstraat 16)
Natuurlijk houden de coaches continue jouw persoonlijke leerdoelen in het oog, terwijl jij aan de lessen meedoet. Dit alles onder professionele begeleiding, zodat we samen jouw motivatie zo hoog mogelijk houden.
Na afloop van de training drinken we samen een kopje koffie.
Inspirerende verhalen
Lees het verhaal van Hannie, die de stoute schoenen aantrok, zich aanmeldde voor Uitgeest Ontmoet en veel nieuwe mensen heeft leren kennen.
Life Goals methodiek
Bij Uitgeest Ontmoet maken we gebruik van de methodiek van Life Goals. Deze methodiek is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Sport-Z heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met deze methodiek en zet ervaren coaches in om de deelnemers te begeleiden.
Persoonlijke leerdoelen
Je persoonlijke leerdoelen kunnen heel divers zijn. Je stelt ze van te voren samen in gesprek met de maatschappelijk sportcoach. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het opdoen van nieuwe sociale contacten, het netwerk vergroten, fitter worden, structuur aanbrengen in de dag, werken aan zelfvertrouwen, zelfdiscipline, samenwerken alsook het toepassen, leren en verbeteren van de Nederlandse taal.
Doe ook mee
Wil jij deelnemen aan dit programma? Je kunt jezelf aanmelden door een berichtje te sturen aan Sander Kager, via s.kager@sport-z.org of 06-38326768.
Regel je dit liever via een contactpersoon of heb je hulp nodig? Een begeleider of verwijzer, of de consulent bij de gemeente kan jou ook aanmelden. Je mag ook iemand uit je eigen netwerk om hulp vragen.
Meer info
Heb je nog vragen die hierboven niet beantwoord worden? Neem dan contact op met Sander Kager. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier.
Onze ontmoet programma’s richten zich op inwoners (18+) die ondersteuning nodig hebben op één of meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten, bewegen of creatief bezig te zijn en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen.
Bij de Ontmoet programma’s van Sport-Z werken deelnemers aan het opdoen van nieuwe sociale contacten, het netwerk vergroten, fitter worden, structuur aanbrengen in de dag, zelfvertrouwen, zelfdiscipline, samenwerken alsook het toepassen, leren en verbeteren van de Nederlandse taal. Ook bij deze laagdrempelige activiteiten kunnen deelnemers op elk moment instromen.
LIFE GOALS METHODIEK Bij Alkmaar Ontmoet maken we gebruik van de methodiek van Life Goals. Deze methodiek is gebaseerd op beweging. Letterlijk en figuurlijk, omdat mensen door actief deel te nemen aan de programma’s werken aan lichaam en geest. Sport wordt ingezet als middel om mensen op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen te versterken. Sport-Z heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met deze methodiek en zet ervaren coaches in om de deelnemers te begeleiden.
MEEDOEN Het staat een ieder die wil bouwen aan een sociaal netwerk, in beweging wil komen en/of met een kwetsbare achtergrond vrij aan het project deel te nemen. De klantmanager van Zaffier kan deelnemers die interesse hebben om mee te doen aanmelden.
MEER INFORMATIE Heb je nog vragen of wil je iemand aanmelden klik hieronder op het programma waar je interesse in hebt en neem contact op met de aangewezen persoon in jouw gemeente!
Sport-Z organiseert Unieke multi-sportevenementen voor mensen met een beperking. Deze sportdagen worden op maat georganiseerd. De activiteiten worden afgestemd op de doelgroep. Aan het sportevenement kan een thema gehangen worden (zoals bijv. de Olympische Spelen) en het kan gaan om een 1- of meerdaags evenement.
Veelal werken we bij de organisatie van deze evenementen samen met Uniek Sporten, zorginstellingen, sportaanbieders, onderwijs en de gemeente.
Wilt u ook een unieke sportdag organiseren in uw gemeente, heeft u ideeën of wilt u meedoen? Neem contact op met Madeleine Stoop, via m.stoop@sport-z.org of 06-11149728.
De gemeenten Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo vormen het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten (SAS) regio Alkmaar. Het SAS regio Alkmaar creëert een regionaal dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking en zorgt ervoor dat vraagbehoefte van de mensen met een beperking aansluit op het aanbod en de drempels hierin zoveel mogelijk worden weggenomen, zodat deze doelgroep grenzeloos actief kan zijn.
De regiocoördinator Aangepast Sporten, Madeleine Stoop, helpt zowel (toekomstig) sporters als verenigingen op weg naar de beste sportoplossing. Zij doet dit onder meer door de website www.unieksporten.nl, hét platform op het gebied van aangepast sporten, actueel te houden op het gebied van vraag en aanbod. Wie er niet uitkomt met het platform, kan ook een persoonlijk gesprek aanvragen waarbij alle wensen, drempels, mogelijkheden en kansen worden besproken. Ook organiseert zij regelmatig bijeenkomsten waarbij sportaanbieders geïnformeerd worden over de laatste ontwikkelingen m.b.t. het aangepast sporten in de regio.
Vragen over het samenwerkingsverband Aangepast Sporten of over de samenwerking met Uniek Sporten? Neem contact op met Madeleine Stoop, via m.stoop@sport-z.org of 06-11149728.
De Meet up ‘Deskundigheidsbevorderingen Aangepast Sporten’ is bedoeld voor sportaanbieders, zoals verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers, verenigingsondersteuners en andere belangstellende die betrokken (willen) zijn bij het aangepast sporten. Tijdens de Meet up ‘Deskundigheidsbevorderingen Aangepast Sporten’ licht de Regio Coördinator sportaanbieders in over de ontwikkelingen op het gebied van aangepast sporten. Deze Meet up is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met andere sportaanbieders en professionals.
Indien gewenst kan de regiocoördinator ook een Meet Up organiseren voor andere geïntereseerden, zoals beleidsmedewerkers, zorgcoördinatoren of (vak)leerkrachten. Neem hiervoor contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.
Meer informatie of advies nodig? Neem contact op met Regio Coördinator Aangepast Sporten, Madeleine Stoop, via m.stoop@sport-z.org of 06 11 14 97 28.
Ben jij een gedreven professional met een passie voor het coachen en activeren van mensen met sociale, mentale en/of gedragsmatige uitdagingen? Dan is Stichting Sport-Zorg op zoek naar jou!
Bij ons speel jij een cruciale rolin het ondersteunen en in eigen kracht zetten van inwoners die zich in een kwetsbare positie bevinden. Met jouw inzet en expertise help je hen hun mentale en fysieke fitheid te verbeteren, zodat zij (weer) een betekenisvolle plek in de samenleving kunnen innemen.
Wat Ga Je Doen?
Coachen en Activeren:
Je activeert inwoners in een kwetsbare positie op een coachende manier.
Je ontwikkelt en voert individuele trajecten, groepsactiviteiten en sport- en bewegingsprogramma’s uit.
Zo verhoog jij de sociale, mentale en fysieke gezondheid van inwoners in een kwetsbare positie.
Deskundig Netwerken:
Je beweegt je makkelijk binnen diverse maatschappelijke netwerken als deskundige.
Je werkt samen met gemeente, welzijnsorganisaties, buurtteams en andere relevante stakeholders.
Jij bent de verbindende schakel tussen Stichting Sport-Zorg, deze netwerken en de verschillende stakeholders.
Activiteiten en Methoden:
Ontwikkelen en implementeren van diverse beweegactiviteiten en methoden.
Gericht werken aan het versterken van de mentale, sociale en fysieke fitheid van inwoners in een kwetsbare positie.
Jij bent voortdurend op zoek naar innovatieve en effectieve manieren om de veerkracht en het welzijn van deze inwoners te vergroten.
Even praktisch: Voor deze functie zoeken wij iemand met HBO werk- en denkniveau met werkervaring in het coachen en begeleiden van mensen in kwetsbare posities. Daarnaast heb je affiniteit met sport en bewegen en ben je een sterke netwerker. Je weet inwoners met sociale, mentale en/of gedragsmatige problematieken te activeren en te binden aan programma’s van Sport-Z. Het aantal uur is in overleg (minimaal 24 uur). Inschaling afhankelijk van ervaring en opleiding (schaal 8 cao sport € 2883,- tot € 4121,- p/m). Omdat wij graag investeren in de vitaliteit van onze medewerkers vullen wij je salaris aan met een tijdsgebonden toelage van 3,5% en vitaliteitsbudget van € 250,- per jaar.
Jij hebt nu de kans om vanuit onze stichting maatschappelijke impact te maken!
Heb je interesse? Reageer zo snel mogelijk! Als jouw ervaring en interesses aansluiten bij hetgeen wij zoeken plannen we direct een kennismakingsgesprek in.
Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met: Hester Zwart, programma coördinator, h.zwart@sport-z.org, 06-52493264.
Mail je CV en motivatie naar: Rianne de Groot, teamleider Sport-Z, r.degroot@sport-z.org, 06-21185753 .