Over ons

Over ons

Stichting Sport-Z ziet het als haar taak om mensen in specifieke doelgroepen in beweging te brengen. Met onze kennis, kunde en ervaring adviseren, stimuleren en organiseren wij beweegprogramma’s om sport- en zorgdoelen te realiseren.

Sport en bewegen gaan onherroepelijk samen met een aantal positieve eigenschapen; je houdt je lichaam fit; je leert erdoor samen te werken; je doet er sociale vaardigheden en succeservaringen op en het geeft je het gevoel dat je erbij hoort, wat tot gevolg heeft dat je zelfvertrouwen en algemeen welbevinden stijgt.

In onze samenleving zijn er meerdere doelgroepen die niet kunnen deelnemen aan het reguliere sportaanbod; mensen die weinig participeren of die door hun handicap of gedrag worden beperkt in hun sportmogelijkheden. Stichting Sport-Z ziet het als haar kerntaak om deze kwetsbare doelgroepen weer in beweging te brengen. Door middel van sport en bewegen brengen wij mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Samen met gemeentes brengen wij beleidsdoelstellingen en vragen uit het sociale domein in kaart. Vervolgens bepalen we op welke wijze we kunnen samenwerken, ofwel bij welke wensen en behoeften wij sport en bewegen als middel kunnen inzetten, om vervolgens een advies en/of programma op maat aan te bieden. Natuurlijk heeft elke gemeente haar eigen opgave, het aanbod wordt dan ook altijd aangepast aan de wensen en behoefte van de gemeente en haar inwoners.

Bezoekadres

Stichting Sport-Z
Arubastraat 4
1825 PV Alkmaar

Factuuradres

Stichting Sport-Z
Terborchlaan 301
1816 MH Alkmaar

KVK 70965358

De Statuten en het Huishoudelijk Reglement van Stichting Sport-Z zijn per mail opvraagbaar.