In de schoenen van een ander

Sport-Z werkt met ‘in de schoenen van een anders’ aan inclusiviteit en wederzijds begrip in het (basis)onderwijs. Voor dit project is een preventiekoffer samengesteld met diverse materialen waaruit diverse (sport)lessen gegeven kunnen worden.

Kinderen gaan op school, tijdens de gymles, aan de slag met een belevingsles waarbij zij letterlijk ervaren hoe het is om in de schoenen te staan van iemand die ‘anders’ is. Elke week staat een ander thema centraal en imiteren wij situaties gerelateerd aan een visuele beperking, een lichamelijke beperking en een psychische beperking.

Door de leerlingen deze ervaring mee te geven maken wij het thema ‘inclusiviteit’ bespreekbaar in de klas en thuis. Een leerzaam project!

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06-25326288.

Wij willen het project ‘in de schoenen van een ander’ in het nieuwe schooljaar op meer scholen organiseren. We ontvangen graag jouw feedback, zodat we de samenstelling van het concept kunnen optimaliseren. Je kunt de enquête anoniem invullen of je gegevens achterlaten zodat we nog aanvullende vragen kunnen stellen.

Enquête ‘In de schoenen van een ander’

Welke les heeft de meeste indruk achtergelaten?(Vereist)
Zou je het programma aanraden aan andere scholen?(Vereist)

Geschikt voor(Vereist)
Als wij het project willen laten terugkeren, voor welke groep(en) is het dan het meest geschikt?
Jaarlijks terugkeren?(Vereist)
Zou de school het programma jaarlijks willen laten terugkeren?
Eigen bijdrage(Vereist)
Als we een eigen bijdrage moeten vragen voor het programma, welke bijdrage zou dan passend zijn (voor 3 lessen). Als je eigen school niet meer mee wil doen, heeft het betrekking op andere scholen.
Duur programma(Vereist)

Het programma bestond uit drie beweeglessen. Hoe beoordeel je de duur van het totale programma?
Klassikaal aanbod Art. 1(Vereist)

Klassen die meededen aan de 3 beweeglessen van ‘in de schoenen van een ander’, kregen ook een klassikale les van Art. 1 aangeboden, over het voorkomen en bestrijden van discriminatie.

Programma’s en aanbod voor onderwijsinstellingen