In de schoenen van een ander

Sport-Z werkt met ‘in de schoenen van een anders’ aan inclusiviteit en wederzijds begrip in het (basis)onderwijs. Voor dit project is een preventiekoffer samengesteld met diverse materialen waaruit diverse (sport)lessen gegeven kunnen worden.

Kinderen gaan op school, tijdens de gymles, aan de slag met een belevingsles waarbij zij letterlijk ervaren hoe het is om in de schoenen te staan van iemand die ‘anders’ is. Elke week staat een ander thema centraal en imiteren wij situaties gerelateerd aan een visuele beperking, een lichamelijke beperking en een psychische beperking.

Door de leerlingen deze ervaring mee te geven maken wij het thema ‘inclusiviteit’ bespreekbaar in de klas en thuis. Een leerzaam project!

Wilt u meer weten over dit project, neem dan contact op met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06-25326288.

Wij willen het project ‘in de schoenen van een ander’ in het nieuwe schooljaar op meer scholen organiseren. We ontvangen graag jouw feedback, zodat we de samenstelling van het concept kunnen optimaliseren. Je kunt de enquête anoniem invullen of je gegevens achterlaten zodat we nog aanvullende vragen kunnen stellen.

Programma’s en aanbod voor onderwijsinstellingen