Voor íedereen een feestelijk programma met Alkmaar Ontzet

Gepubliceerd op: 22 september 2022

Op 8 oktober organiseert Stichting Sport-Z een sportieve activiteit voor Alkmaarse kinderen en jongeren die geen aansluiting vinden bij het drukke festiviteitenprogramma in de stad. Van 14.30-16.30 uur kunnen zij gratis meedoen aan een sportmiddag in sportcomplex De Meent. Diverse beweegactiviteiten staan deze middag in het teken van de strijd tussen de Alkmaarders en Spanjaarden. Aanmelden kan via www.sport-z.org/8oktober.

Op en rond 8 oktober bruist en spettert het in Alkmaar, met optochten en andere festiviteiten wordt de overwinning op de Spanjaarden in 1573 en de vrijheid waarin we leven uitgebreid gevierd. Er is echter altijd een groep voor wie het drukbezochte aanbod niet aantrekkelijk is. Het kan zijn dat je erg beweeglijk bent of dat je je angstig voelt in een groep of teveel prikkels ervaart en daarom liever thuisblijft. Sport-Z wil dat íedereen op 8 oktober een leuke feestdag ervaart en organiseert daarom een sportmiddag voor Alkmaarse kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar die baat hebben bij structuur en professionele begeleiding in de afgebakende omgeving van sportcomplex De Meent. “Terwijl wij actief aan de slag gaan met de kinderen, kunnen de ouders de festiviteiten en optocht in de stad bijvoorbeeld even opzoeken. Zo komt iedereen thuis met een mooi verhaal,” aldus Thomas Botman, coördinator van de activiteit namens Sport-Z.

Tijdens de activiteit staan bij de sporten en spelletjes de strijd van de Alkmaarders tegen de Spanjaarden centraal. Forten bouwen, elkaar verslaan in een potje lasergamen of het fort (dit keer opblaasbaar) bestormen, het kan allemaal. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.sport-z.org/8oktober. Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 0625326288.