VakantiePRET voor kinderen en jongeren met een beperking

Gepubliceerd op: 16 juni 2022

In de zomervakantie van 2022 organiseert Stichting Sport-Z twee sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Dinsdag 19 juli (13.30-16.00 uur) kunnen zij meedoen aan een Sportroulette op het middenterrein van de 400-meterbaan van sportcomplex De Meent. Dinsdag 26 juli (10.00-12.30 uur) nemen de instructeurs hen mee naar en over de obstakels bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5,- per activiteit, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.

Iedereen vindt het fijn om in de lange zomervakantie een uitstapje te maken, maar als je een beperking hebt is het vaak lastiger dit te organiseren. Sport-Z vindt dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor íedereen, ook als je een beperking hebt. Daarom organiseert zij deze zomervakantie weer VakantiePRET, leuke sportdagen waar het opdoen van een plezierige succeservaring voorop staat.

Bij de sportroulette bij De Meent op 19 juli ga je in kleine groepjes verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere rolstoelbasketbal, boogschieten en judo, deze activiteit is goed rolstoeltoegankelijk. Op dinsdag 26 juli ga je samen met de begeleiders van Sport-Z op avontuur in Outdoorpark Alkmaar. Naast het bedwingen van de land- en waterobstakels gaan de deelnemers boogschieten en staan er leuke groepsactiviteiten op het programma. De activiteiten zijn geschikt voor alle jeugdigen en jongeren.

Aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret. Betalen gebeurt op de dag zelf. Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 0625326288.  De organisatie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van de gemeente Alkmaar.