Succesvolle wandelgroep Heiloo Ontmoet verkent Heiloo

Gepubliceerd op: 20 juni 2022

In april startte Stichting Sport-Z binnen het beweegproject Heiloo Ontmoet een nieuwe wandelgroep op. En met succes, naast de inmiddels 6 á 8 vaste deelnemers per week sluiten regelmatig nieuwe inwoners uit Heiloo aan om de activiteit te verkennen. “Sluit je eenmaal aan, dan ga je eigenlijk niet meer weg,” aldus maatschappelijk sportcoach Sander Kager. Elke dinsdag om 12.30 uur verzamelt de groep bij AV Trias (Maalwater 1) voor een wandeling van zo’n 50 minuten. Iedereen die graag nieuwe sociale contacten opdoet, of graag in beweging komt maar de drempel naar de sportvereniging nog wat te groot vindt, is welkom om aan te sluiten.

Sport-Z zet zich in de gemeente Heiloo actief in om verschillende doelgroepen te vitaliseren en om hen te laten participeren in de samenleving. Bij het project ‘Heiloo Ontmoet’ biedt zij, dankzij een bijdrage vanuit de leefstijlgelden van de gemeente, een gratis sportprogramma aan voor inwoners die graag nieuwe sociale contacten opdoen en de drempel om zich bij een sportvereniging aan te melden als groot ervaren. Naast een sport- en spel en voetbalaanbod op de velden van HSV Heiloo (maandag en donderdag van 13.30-14.30 uur) kan men ook aansluiten bij de wandelgroep op dinsdag (12.30-13.30 uur) die start en eindigt bij AV Trias.

De deelnemers ervaren het wandelaanbod als zeer laagdrempelig en de huidige groep staat open voor nieuwe aanwas. De wandeling duurt ongeveer 50 minuten waarin 3 á 4 kilometer wordt gewandeld. Al lopend verkent de groep zo Heiloo, routes lopen zowel door het Heilooërbos als door de woonwijken. “We laten ons veelal leiden door Bas, één van onze vaste deelnemers. Hij is letterlijk onze gids door Heiloo en weet vanalles te vertellen over hetgeen we onderweg tegenkomen. Een echte aanwinst voor de groep,” vertelt Sander. Na afloop van de wandeling drinkt de groep gezamenlijk een kopje koffie in de kantine van AV Trias “en steeds neemt iemand anders een koekje mee. Een gezellige gezamenlijke afsluiting vormt een belangrijk onderdeel van ons samenzijn.”

Meedoen is gratis, aanmelden of meer informatie opvragen kan bij de wandelcoach Sander Kager, via HeilooOntmoet@sport-z.org of 0638326768, of kijk voor meer informatie op www.sport-z.org/HeilooOntmoet.