Sportcarrousel voor volwassenen met verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: 11 april 2022

Stichting Sport-Z start vrijdag 6 mei 2022 met een sportcarrousel voor volwassenen met een verstandelijke beperking in Alkmaar. Gedurende 10 weken proberen zij op de vrijdagavond vijf verschillende sporten uit bij Alkmaarse sportaanbieders. Er zijn nog plekken vrij dus geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel.

De gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord ook in op inclusief sporten, waarbij het voor alle doelgroepen mogelijk moet zijn mee te doen. Sport-Z geeft invulling aan deze ambitie met het project ‘sportcarrousel’ waarbij gedurende tien weken vijf verschillende sportaanbieders worden bezocht. “We vullen dit project voor verschillende doelgroepen in, maar in mei starten we met volwassenen die een verstandelijke beperking hebben. Dit keer staan kickboksen (Movin’Gym), handbal en voetbal (SV Koedijk), hockey (AMHC) en fitness (Oosterhout) op het programma. Natuurlijk passen we de les aan op het kunnen van de deelnemers en gaat iedereen zijn of haar eigen uitdaging aan in de lessen,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z.

Bij de groep die begin mei van start gaat zijn nog plekken vrij. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.sport-z.org/sportcarrousel. Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.