Sport-Z brengt mensen met kunst in beweging met KunZt Praat

Gepubliceerd op: 12 september 2023

Stichting Sport-Z gaat vrijdag 22 september van start met het nieuwe project KunZt Praat. De eerste bijeenkomst vindt plaats in de Kunsttuin Nederlands Kremlin in Winkel, waar de deelnemers naar kunst gaan kijken. Vervolgens volgen er na twee weken nog twee bijeenkomsten op locatie in Alkmaar, waarbij de deelnemers napraten en zelf KunZt gaan maken door hun hart te laten spreken. Iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten en nieuwsgierig is naar kunst kan zich aanmelden. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.sport-z.org/kunztpraat.

Bij KunZt Praat gaan de deelnemers gezamenlijk op een toegankelijke manier naar kunst kijken en erover praten. Door middel van deze drie bijeenkomsten in kleine groepen, ervaar je dat iedereen anders kijkt, wat uitnodigt om het gesprek met elkaar aan te gaan. Tijdens de eerste bijeenkomst staat het bekijken van kunst centraal, tijdens de tweede bijeenkomst gaan we evalueren wat we gezien hebben en tijdens de derde bijeenkomst komen we zelf in actie door collages te maken. Elkaar inspireren en motiveren staat centraal en tijdens de bijeenkomsten wordt de nieuwsgierigheid van een ieder continue geprikkeld.

Na de bijeenkomst in Kunsttuin op 22 september volgen er nog twee bijeenkomsten op vrijdag 6 en 20 oktober aan de Arubastraat 4 in Alkmaar, van 10.00-12.00 uur. De groep bestaat uit mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Om mee te doen is ervaring en achtergrondkennis niet nodig, het hebben van een nieuwsgierige aard is gewenst. Meer informatie kunt u op vragen bij Karin Bouterse, via k.bouterse@sport-z.org of 06-41495057 of kijk op www.sport-z.org/kunztpraat.

Moverz begeleiden sportieve activiteiten in hun eigen stad.