Sparkling People en Sport-Z slaan handen inéén en geven vorm aan nieuwe ‘Sparkling Games editie 2023’

Gepubliceerd op: 6 maart 2023

Bij Sparkling People waren ze zich er van bewust dat bewegen niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Zelf stimuleren ze bewegen onder collega’s door samen te bootcampen, bewegingsdoelen te stellen en een vitaliteitsplan aan te bieden. Maar voor de mensen die niet zo gemakkelijk in beweging komen, dáár wilden ze ook wat voor doen. Daarom zochten zij contact met Stichting Sport-Z, de stichting die zich inzet voor iedereen die niet mee kan komen met het reguliere beweegaanbod. Gezamenlijk werken zij nu aan een doel: Het organiseren van de ‘Sparkling Games’, een grensverleggend sportevenement, juíst voor die personen die bij andere gelegenheden vaak buiten de boot vallen.  

Waar Sport-Z beschikt over de expertise en het netwerk om het evenement te organiseren, ging Sparkling People aan de slag om de nodige financiële steun te bewerkstelligen. Voor een aantal collega’s stelden zij de bewegingsdoelen nóg scherper, zij gingen trainen voor de (halve) marathon van Lissabon. Het doel: De eigen grenzen verleggen én anderen de mogelijkheid geven dat ook te doen. Het team liet zich sponsoren en zette een crowdfunding actie op, met een prachtig resultaat. “De laatste euro’s zijn bijna geteld, maar het ziet er naar uit dat we op een bedrag van 2000 euro uitkomen,” vertelt Renate Pauw van Sparkling People. 

Een mooi eindresultaat waarmee Sport-Z aan de slag kan. De exacte datum en invulling van het evenement staan nog niet vast. “We zijn erg blij met deze bijdrage en kunnen hier zeker een mooi evenement van organiseren. Het doet ons goed dat er zoveel mensen zijn die aan een ander denken en dat de mensen van Sparkling People ons wisten te vinden. We gaan nu samen met Sparkling People en de doelgroep in gesprek, hoe zien zij het voor zich en waar doen we ze het grootste plezier mee? Dat het een succes gaat worden staat wat ons betreft vast,” besluit Ruben Nijhuis, directeur van Stichting Sport-Z.  

Zodra meer details bekend zijn over de ‘Sparkling Games’ zullen de organisaties die via hun website en social media kanalen naar buiten brengen.  

De medewerkers van Sparkling People (Tessa, Rutger, Gina, Renate en Johan -en Jeroen-) bijna van start bij de Marathon van Lissabon.