Nu ook wandelgroep van start bij Heiloo Ontmoet

Gepubliceerd op: 22 maart 2022

Sport-Z zet zich in de gemeente Heiloo actief in om verschillende doelgroepen te vitaliseren en om hen te laten participeren in de samenleving. Bij het project ‘Heiloo Ontmoet’ biedt zij een gratis sportprogramma aan voor inwoners die een afstand ervaren tot de maatschappij. Naast het huidige programma op de maandag- en donderdagmiddag van 13.30-14.30 uur op de velden van HSV Heiloo, start vanaf 29 maart ook een wandelgroep, die wekelijks op dinsdag van 12.30-13.30 uur vertrekt vanaf AV Trias (Maalwater 1). Iedereen die interesse heeft in het programma en anderen wil ontmoeten kan mee wandelen. Meer informatie is te vinden op www.sport-z.org/HeilooOntmoet.

Sport-Z

Sport-Z is al enige tijd in de gemeente Heiloo actief. Zo maakt de gemeente deel uit van het regionale samenwerkingsverband aangepast sporten en het sportplatform UniekSporten.nl, wat wordt gecoördineerd door Sport-Z. Vanuit deze rol is Sport-Z ook betrokken bij de projectgroep van het sportakkoord in deze gemeente.  Kinderen met een GGZ-indicatie kunnen in de vakantie meedoen met het vakantieprogramma van Sport-Z, VakantieFUN. Voor volwassenen organiseert zij het programma Heiloo Ontmoet.

Heiloo Ontmoet

Heiloo Ontmoet is een beweeginitiatief waarbij ontmoeten centraal staat. Het project is gericht op inwoners van Heiloo die een afstand tot de maatschappij ervaren. Onder deze doelgroep vallen bijvoorbeeld bijstandsgerechtigden, vluchtelingen en andere uitkeringsgerechtigden, maar ook mensen die eenzaamheid ervaren, een GGZ-indicatie hebben of om andere redenen (net) geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod kunnen aansluiten.

Tijdens de lessen van Heiloo Ontmoet werken de deelnemers aan persoonlijke doelen. Ze kunnen hun fitheid vergroten en anderen ontmoeten. Op maandag staan diverse sport- en spelactiviteiten op het programma, de les op donderdag is gericht op voetbal. Bij de nieuwe wandelactiviteit neemt een maatschappelijk sportcoach de groep mee op pad door Heiloo. “Onze groep is heel divers samengesteld en deelnemers laten ook weten ieder zo hun eigen voorkeur te hebben qua invulling van het sportaanbod. Omdat ook het wandelen vaak genoemd werd en AV Trias openstaat voor een samenwerking starten we nu deze extra activiteit binnen het programma,” licht Kim Groen, coördinator van het project namens Sport-Z, toe.

Meedoen is gratis, aanmelden of meer informatie opvragen kan bij Kim Groen, via HeilooOntmoet@sport-z.org of 0614418495, of kijk voor meer informatie op www.sport-z.org/HeilooOntmoet.