Nieuw: MINI G-voetbal in Castricum

Gepubliceerd op: 3 april 2022

Kees heeft een beperking en wil graag op voetbal, maar dat kan niet zomaar. Daarom initieert zijn moeder een nieuwe MINI G-voetbal groep bij Vitesse’22 in Castricum. Op zaterdagochtend 9 en 16 april van 9.00-9.45 uur kunnen kinderen van 4-8 jaar met een beperking, samen met één van hun ouders lekker 45 minuten actief bezig zijn. De maatschappelijk sporttrainers van Sport-Z zijn er deze twee pilot-lessen bij om de groep te begeleiden. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling wekelijks te blijven trainen. Aanmelden kan via bonniesnoek@hotmail.com.

“Voor kinderen en volwassenen die niet mee kunnen komen bij het reguliere aanbod wordt in veel gevallen een -zij het beperkt- aangepast aanbod georganiseerd. Toch vallen de jongste kinderen hierbij vaak nog buiten de boot,” constateert Madeleine Stoop, regiocoördinator aangepast sporten bij Sport-Z. “Toen Bonnie mij benaderde met haar initiatief kon ik dit dan ook alleen maar omarmen. Het is best bijzonder dat iemand deze organisatie zelf op zich neemt. Vitesse’22 staat er ook voor open dit te faciliteren en we hebben het aanbod op Uniek Sporten gepubliceerd. Gelukkig kunnen wij vanuit Sport-Z nog een kleine bijdrage leveren door tijdens de pilotfase met onze sportcoach langs te komen bij de les. Dit moet gewoon voor iedereen een toffe ervaring worden.”

De kinderen trainen tegelijk met de reguliere groep mini’s. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via bonniesnoek@hotmail.com en is 9 en 16 april om 9.00 uur welkom bij sportcomplex De Puikman. Voor ballen, tenues en een goede sfeer wordt gezorgd.