Nieuw aanbod bij 60+ activiteiten bij celeritas in de daalmeer

Gepubliceerd op: 1 februari 2023

Dinsdag 7 februari start Celeritas met wekelijkse sportochtenden voor 60+’ers aan het Klaas Bootpad in de Daalmeer. Elke dinsdag van 10.00-12.00 uur speelt de groep walking korfbal, petanque en/of wordt er gewandeld. De lessen worden verzorgd door een sportcoach van Sport-Z en iedereen die interesse heeft kan gratis een keer aansluiten. Aanmelden kan via j.zuijdam@sport-z.org of 0634168901. Kijk voor meer informatie op www.sport-z.org/celeritas.

Na een vraag van de korfbal- en petanquevereniging om meer leden te werven, is de sportregisseur van Alkmaar Noord voor de club aan de slag gegaan. Yuri Cornelisse wist met een sportcarrousel en in samenwerking met onder andere Humanitas en WonenPlus een mooie groep senioren aan de activiteiten en locatie te binden. Hij riep voor het opzetten van een structureel aanbod de expertise van de maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z is. “Sport-Z kan een vereniging die nieuw aanbod wil creëren voor een nieuwe doelgroep tijdelijk ondersteunen. De club wil een vaste groep 60+’ers aan zich binden maar heeft nog geen vaste trainer opgeleid die dit kan begeleiden. De sportcoach van Sport-Z verzorgt daarom in eerste instantie de lessen. Als er voldoende expertise in huis is neem de club het over en hebben ze inmiddels een mooie ledengroei kunnen doormaken,” aldus Jelle Zuijdam, maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z.

Wie na de gratis kennismaking wekelijks wil komen sporten wordt lid van de vereniging tegen een geringe contributie van € 7,- per maand. 

Walking Korfbal bij Celeritas in de Daalmeer voor 60+’ers.