Margie | Is bijna 80 en nog elke week in de fitness te vinden

Gepubliceerd op: 9 juni 2023

Vijfenvijftig jaar was ze toen ze stopte met werken, maar stilgezeten heeft de nu bijna 80-jarige Alkmaarse Margie nog helemaal nooit. Ze speelde graag badmintontoernooitjes, tennist en past op de kleinkinderen. Bovendien is ze wekelijks te vinden bij de kleinschalige fitness activiteiten van Sport-Z in sportcomplex Oosterhout. Dit warme familiemens met een groot gezin vertelt over haar drijfveren om fit te blijven.

Al meer dan 10 jaar bezoekt Margie wekelijks de fitness activiteiten in de Oosterhout, een sportaanbod wat in de loop der jaren door diverse organisaties werd verzorgd. In een uur sport ze op minimaal zeven apparaten, dat is een gewoonte geworden. Alle spiergroepen komen aan bod en ook aan de conditie wordt gewerkt. Dat Margie dit jaar 80 jaar wordt is haar niet aan te zien, graag vertelt zij over haar ‘geheim’.

Aantrekkelijk strippenkaartsysteem
“Ik ga graag veel op vakantie. Niet té veel, want ik ben een echt familiemens en wil graag bij mijn familie in de buurt zijn. Maar ik bezoek graag ons appartement in Italië. Een appartement waarvoor je 69 traptreden moet beklimmen voor je binnen bent. Alleen dat al is een motivatie om mijn conditie op peil te houden,” vertelt ze enthousiast. Vanwege haar reislust zit ze ook erg op haar plaats in de fitness in de Oosterhout. “Ze werken hier met een strippenkaart systeem. Je koopt een aantal lessen en elke keer dat je er bent wordt er een strip afgeschreven. Ben je er niet, dan betaal je ook niet. Voor mij is dat een groot voordeel omdat ik er regelmatig een paar weken tussenuit ben.”

Sporten in de eigen wijk
Het sporten in de Oosterhout wordt door haar naast het praktische abonnement om meer redenen geprezen. “Het is voor mij vlakbij. Ik woon in de Kooimeer, dus de Oosterhout is goed te bereiken. Ik moest een staaroperatie ondergaan dus mijn man brengt mij nu naar de fitness toe. Zelf heeft hij z’n eigen bezigheden, het sporten is mijn eigen hobby.” Maar niet alleen het sporten spreekt haar aan. “De docent Nuray begeleidt ons bij het sporten, maar ze organiseert ook andere activiteiten. Zo staat er na het sporten altijd een kopje koffie klaar, dan blijven we even nazitten met een groepje. En af en toe organiseert ze een brunch voor alle vrouwen, dan komen we bij elkaar en nemen allemaal wat lekkers mee. Ze maken het hier echt gezellig, je doet leuke nieuwe contacten op in je eigen buurtje,” vertelt ze blij.

Een aanrader voor iedereen
Zelf raadt ze ook anderen aan kennis te komen maken met de activiteit. “Het is hier echt kleinschalig, je staat nooit alleen en iedereen, jong en oud, helpt elkaar. Er zijn wat fanatieke mannen en vrouwen, maar ook mensen die het rustig aan doen. Je wordt er niet op aangekeken, iedereen laat elkaar in zijn of haar waarde. Als je net als ik graag bezig bent is het zeker een aanrader om een keer mee te komen doen. Het sporten geeft je iets om elke week naar uit te kijken en je houdt er elke week een goed gevoel aan over,” besluit Margie haar verhaal.

Het aanbod in de Oosterhout
In sportcomplex Oosterhout worden op doordeweekse ochtenden fitnessactiviteiten aangeboden. Er zijn ook uren die exclusief toegankelijk zijn voor vrouwen. Het hele aanbod is te vinden op www.sport-z.org/oosterhout. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nuray Diktas, via n.diktas@sport-z.org of bel of app naar 0648517250.