Els en Rukiye | Sporten wekelijks samen bij de aerobics lessen in de Oosterhout

Gepubliceerd op: 15 maart 2023

Bij de aerobics lessen van Sport-Z in de Oosterhout heerst altijd een fijne sfeer, vertellen de Alkmaarse Els (65) en Rukiye (48). Beide dames sporten al langer dan 10 jaar in het kleine, functionele aerobics zaaltje in sportcomplex De Oosterhout aan de Vondelstraat. De succesfactoren? Een fijne locatie, betaalbaar aanbod, docente Nuray en de goede sfeer in een gemixt samengestelde groep vrouwen.

Nu ze al ruim 10 jaar wekelijks samen sporten, mogen ze inmiddels wel betiteld worden als ‘sportmaatjes’. Els startte destijds met een vriendin, Rukiye werd aangemoedigd door haar man om te gaan sporten. Hij sportte zelf ook bij de Oosterhout, maar dan in de kleinschalige fitness. “Het voelt altijd heel goed, zo’n aerobics les. Er heerst een gezellige sfeer, iedereen accepteert en respecteert elkaar en jong en oud kan meedoen,” vertelt Els. “We kunnen zo goed met elkaar opschieten, dat geldt voor de hele groep,” vertelt Rukiye er achteraan.

Dat geeft een goed gevoel Tijdens de lessen wordt in een prettige, open sfeer intensief gesport door de dames met verschillende culturele achtergronden. Rukiye vertelt: “Ik houd van dansen. Vroeger als klein meisje in Turkije keek ik al naar de dans en aerobics lessen bij de ochtend programma’s op de televisie. En nu doe ik het eigenlijk zelf ook. Tijdens het dansen krijg je een vrij gevoel.” “De lessen van Nuray zijn fijn om mee te maken, ze zijn gevarieerd, levendig en Nuray brengt het deskundig en intensief. Ze zorgt voor bijpassende muziek waardoor het bewegen prettiger gaat. Mocht je het niet kunnen bijbenen omdat je net aanhaakt bij de lessen of een blessure hebt, dan staat het je vrij om de bewegingen aan te passen naar wat je wél kan. Het komt vanzelf wel, iedereen kan op haar eigen manier meedoen. En ook al had je van te voren misschien een keer geen zin, na de les hebben we allemaal een voldaan gevoel,” vult Els aan.

Sporten in de Oosterhout Op de vraag waarom het sporten in de Oosterhout zo prettig is hoeven de dames niet lang na te denken. “Je doet hier dingen waarvan je niet had gedacht dat je ze zou doen. Dankzij Nuray kocht ik op mijn 60e nog bokshandschoenen! Het was zo’n leuke ervaring om wat boksbewegingen te leren maken. De handschoenen hadden we nodig bij het buiten sporten in de corona-periode,” vertelt Els. “Naast de aerobicsles organiseert Nuray ook nu nog buitenlessen. Ze nodigt ons ook af en toe uit voor een brunch waarbij alle dames lekkere hapjes meenemen. Het is hier meer dan sporten alleen, het geeft echt het gevoel van een vriendengroep. Nuray houdt ons per app van alles op de hoogte,” aldus Rukiye. Daarnaast omschrijven beide dames de locatie met parkeergelegenheid en kleedkamers, de betaalbaarheid van de lessen en het strippenkaart systeem waarmee gewerkt wordt, als prettig.

Kers op de taart “Ik ben wat ouder en weet dat bewegen ook goed is voor je brein. Nuray daagt je goed uit, en door haar levendige en gevarieerde lessen krijgt verveling geen kans. Ik hoop er nog lange tijd mee door te gaan,” besluit Els. Rukiye: “Wij raden alle dames, die ook maar een beetje twijfelen en van dansen

houden, aan om ook een keer een proefles mee te doen. Als je het eenmaal een keer geprobeerd hebt blijft je wel komen!”

Ladies Only lessen Oosterhout De Ladies Only aerobics lessen in de Oosterhout worden verzorgd op maandagochtend van 9.15-10.15 uur. Voor dames zijn er op de woensdag- en vrijdagochtend ook fitnessactiviteiten en op woensdagochtend en -avond wordt er met dames buiten gesport. Het hele aanbod in de Oosterhout is te vinden op www.sport-z.org/oosterhout. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nuray Diktas, via n.diktas@sport-z.org of bel of app naar 0648517250.

Els en Rukiye maken plezier tijdens het sporten