Groep voetballers van Dijk en Waard Ontmoet naar Olympisch Stadion

Gepubliceerd op: 6 september 2022

Donderdag 1 september reisde een groep voetballers die wekelijks meetrainen bij ‘Dijk en Waard Ontmoet’ af naar Amsterdam. In het Olympisch Stadion vonden deze dag de Life Goals Games plaats, een landelijke sport- en beweegdag. Het team deed mee aan het straatvoetbaltoernooi dat deel uitmaakte van deze dag. Zo konden zij ervaren hoe het is om te sporten in Olympische sferen. Qua prestaties eindigde het team in de middenmoot, maar het opdoen van nieuwe ervaringen maakte hen winnaars.

Sport-Z zet zich in de gemeente Dijk en Waard actief in om verschillende doelgroepen in de samenleving te vitaliseren. Daartoe organiseert zij wekelijks een  gratis sportaanbod voor jongvolwassenen (vrijdagmiddag) en statushouders (maandagmiddag) die graag in beweging komen en andere mensen willen ontmoeten. De activiteiten vinden plaats op de voetbalvelden van SVW’27 in Heerhugowaard van 15.30-16.30 uur. Deelnemers die gemotiveerd zijn en regelmatig met de trainingen meedoen, talent is geen vereiste, worden gevraagd mee te doen aan regionale of landelijke activiteiten. Tijdens deze activiteiten doen zij unieke ervaringen op en ontmoeten zij veel nieuwe mensen.

Bij de Life Goals Games deden zowel mensen uit de maatschappelijke opvang uit heel Nederland, als kwetsbare Amsterdammers en internationale teams mee. De dag stond volledig in het teken van ontmoeting, plezier en sportiviteit. Naast het toernooi werd ook een sport- en beweegfestival georganiseerd voor de deelnemers, waar zij tussen hun voetbalwedstrijden door van konden genieten.

Ook interesse in het programma Dijk en Waard Ontmoet? Meedoen is gratis, aanmelden of meer informatie opvragen kan bij Jelle Zuijdam via j.zuijdam@sport-z.org, 0634168901 of via de website www.sport-z.org/DijkEnWaardOntmoet.