Extra beweeggroep ‘Schoorl Ontmoet’ in dorpskern Schoorl van start

Gepubliceerd op: 7 april 2022

Sport-Z zet zich in de gemeente Bergen actief in om verschillende doelgroepen te vitaliseren en om hen te laten participeren in de samenleving. Bij het project ‘Schoorl Ontmoet’ biedt zij een gratis sportprogramma voor inwoners die nieuwe mensen willen ontmoeten. Zij kunnen meedoen met de sport- en spelactiviteiten bij vv Duinrand S (maandag en donderdag van 10.00-11.00 uur). Meer informatie is te vinden op www.sport-z.org/SchoorlOntmoet, via de site kan men zich ook aanmelden.

Het ontmoet- en beweegprogramma Schoorl Ontmoet richt zich op volwassenen uit Schoorl die in beweging willen komen en anderen willen ontmoeten. Tijdens de lessen werk je aan je fitheid en persoonlijke doelen. Dit alles onder begeleiding van de maatschappelijk sportcoach van Sport-Z. Sport-Z organiseert in de gemeente Bergen ook al ‘Bergen Ontmoet’, op dinsdagmiddag en vrijdagochtend op de Kiefthoek. Vanaf april start er ook een groep in Schoorl. “Dankzij een bijdrage vanuit de leefstijlgelden van de gemeente Bergen kunnen we het project uitbreiden. We merken dat voor de mensen uit Schoorl de afstand naar Bergen vaak een drempel vormt. Door een aanbod in het dorp te organiseren hopen we ook de inwoners van Schoorl van een passend gratis sportaanbod te kunnen voorzien,” aldus Lavinia Bijl, Maatschappelijk Sportregisseur van de gemeente Bergen namens Sport-Z.

Op de maandag (10-11 uur) staan verschillende sport- en spelactiviteiten op het programma. Op donderdag (10-11 uur) staan balsporten zoals voetbal centraal. De les eindigt standaard met een gezellig kopje koffie of thee. Aanmelden (gratis) kan via www.sport-z.org/SchoorlOntmoet of L.Bijl@sport-z.org of 06-43234035.