Alkmaars Sportgala op zoek naar genomineerden in de categorie ‘aangepast sporten’

Gepubliceerd op: 17 oktober 2022

Op 12 december organiseert de gemeente Alkmaar het jaarlijkse sportgala. Voor de categorie ‘aangepast sporten’ is zij daarom op zoek naar Alkmaarse sportaanbieders die dit jaar een unieke inzet hebben geleverd om ‘iederéén’ te laten meedoen. Nominaties kunnen ingediend worden tot 28 oktober via verenigingen@alkmaarsport.nl. De jury komt hierna tot een selectie van drie genomineerden. Van deze genomineerden wordt een filmpje gemaakt én ze worden uitgenodigd om 12 december aanwezig te zijn bij het sportgala. Eén winnaar maakt tenslotte kans op een cheque van € 500,- die zij vrij kunnen besteden.

Dit jaar draait het bij het Alkmaarse sportgala in de categorie ‘aangepast sporten’ niet op topsportprestatie, maar om de unieke prestatie die de Alkmaarse sportaanbieders dagelijks leveren om íedereen te laten meedoen. Speel je in een G-team wat wekelijks hard traint, heeft jouw club speciale aanpassingen gedaan om jou als individu passend te laten meedraaien, staan de begeleiders telkens weer klaar om alles soepel te laten verlopen? Je kunt een persoon (trainer, coach, begeleider), een team, een club, een aanbieder of wie je wilt nomineren. Nomineren doe je door een mail te sturen naar verenigingen@alkmaarsport.nl met jouw motivatie. “Bij het aangepaste sporten is de poule met sporters die topprestaties leveren in Alkmaar klein. Vanuit Sport-Z hebben we bij de gemeente en Alkmaar Sport aangegeven dat we het belangrijk vinden dat er dit jaar brede aandacht komt voor deze categorie sporters. Zij zijn met ons initiatief meegegaan en zo kiezen we er voor om niet alleen de prestatie, maar ook de inzet voor en van de doelgroep centraal te zetten. Zo hopen we dit jaar op nóg meer nominaties in deze categorie,” aldus de regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z, Madeleine Stoop.

Bij het sportgala kunnen ook genomineerden aangedragen worden in de categorie sporter, sporttalent, sportploeg en Hart voor de Sport. Deze huldigingsavond van de gemeente Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door Alkmaar Sport en partner Univé.