80+’ers wandelen met Nicole rond Slotkapel in Egmond

Gepubliceerd op: 14 oktober 2022

Inmiddels is het al enkele jaren een bekend fenomeen in Egmond a/d Hoef; wekelijks wandelen meerdere 70- en 80-plussers hun ronde in het dorp. Nicole van der Maale begeleidt hen hierbij en daagt deelnemers uit tot het doen van oefeningen onderweg, afgewisseld met de nodige gezelligheid. Nicole neemt het stokje hierbij over van de vorige begeleidster, Nicole Weijling-Dissel, die nog even flink in het zonnetje gezet werd door de Maatschappelijk Sportregisseur van de gemeente Bergen. “Nicole heeft dit mooie initiatief opgezet en uitgebouwd tot wat het nu is, we zijn er heel blij mee dat we hetgeen zij zo neergezet heeft voort kunnen zetten zodat senioren in Egmond hiervan blijven profiteren.”

Dankzij de samenwerking tussen de maatschappelijk sportregisseur van Sport-Z en Nicole kunnen de oudere inwoners van Egmond vanaf 80 jaar elke vrijdagochtend gratis meelopen met de wandelgroep. Centraal staat het rondje van 800 meter rond de Slotkapel in Egmond a/d Hoef, maar er wordt ook vaak een andere wandelroute gekozen. Onderweg doen de deelnemers oefeningen wat zorgt voor een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. De oefeningen worden uiteraard aangepast naar ieders conditie, waar de één misschien even rust moet nemen zal de ander aangespoord worden de hele route in beweging te blijven. Natuurlijk staat ook gezelligheid en het elkaar ontmoeten op het programma, waarbij ook veel tips op het gebied van een gezonde leefstijl worden gedeeld.

Jongere geïnteresseerden in de 70+ groep zijn ook welkom, zij betalen € 5,- per keer (eerste les gratis). Wie interesse heeft om mee te doen kan contact opnemen met Nicole om een eerste les in te plannen en locatie en tijd af te stemmen, via 06-55810815.