Lies | Je moet het zoeken nooit opgeven, er is altijd een sport die bij je past!

Gepubliceerd op: 4 februari 2023

Al bijna 2 jaar was Lies (16 jaar) uit Heiloo op zoek naar een sport die goed bij haar past. Samen met haar moeder koos ze verschillende sporten uit, volgde ze proeflessen en probeerde ze te wennen. Maar het was het toch aldoor nét niet. Tot moeder Janneke besloot om Uniek Sporten in te schakelen. Via deze weg kwam ze in contact met Floor Wiemer van stichting Sport-Z, regiocoördinator aangepast sporten voor de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Diverse sporten passeerden de afgelopen jaren de revue, waaronder turnen en trampolinespringen. Het was leuk, maar het was het tóch niet helemaal. Een beetje hulp was wel gewenst, maar Lies wist toen nog niet dat je die via Uniek Sporten kon krijgen. Tot moeder Janneke werd gewezen op Uniek Sporten en de hulp die je hier kan krijgen via Sport-Z. Het contact was zo gelegd, de eerste kennismaking bij hen thuis was vooral erg spannend. “Ik wist niet wat ik moest verwachten en wie Floor was,” vertelt Lies. “Maar eigenlijk viel het hartstikke mee, we hebben vooral gezellig gekletst. Zo kon ik vertellen welke sporten ik leuk vind en wat ik leuk zou vinden om te doen.” Floor ging met de informatie aan de slag en lang hoefde Lies niet te wachten. “Twee weken later belde Floor dat ze een dansschool had gevonden waar ik een proefles mee mocht doen. We spraken af voor de zaterdag en toen zijn we samen naar de dansles gegaan. Floor bleef er de hele les bij.” 

Doordat Floor erbij bleef was het al een stuk minder spannend voor Lies om aan de proefles mee te doen. Want was de groep wel leuk en was dansen wel wat ze ervan verwachtte? Maar Floor had haar goed ingeschat, ze vond de les dan ook superleuk, “het is een erg leuke groep en na afloop doen we altijd een spelletje”. Na de proefles heeft Lies besloten definitief op dansles te gaan. “Floor heeft echt goed naar me geluisterd, ik ben blij dat ze deze dansschool voor me heeft uitgekozen. Nu heb ik eindelijk ook míjn sport gevonden, dat was zonder jouw hulp niet gelukt!”

Lies en haar moeder Janneke willen als tip meegeven voor andere kinderen met een beperking dat je nooit moet opgeven met zoeken. Er is altijd een sport die bij je past! En wie een beetje hulp nodig heeft kan Floor bellen, zij is te bereiken via 0632384247, of mail naar F.Wiemer@sport-z.org.

Lies en Floor op bezoek bij de dansschool waar Lies ‘haar’ sport vond.